Fonterra zuivelfabriek in Heerenveen

Voor de nieuwbouw van de grote Fonterra zuivelfabriek in Heerenveen is ons gevraagd om een stoomketelinstallatie te leveren met een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership.
Stoomketel Fonterra
Stoomketel Fonterra 1
Stoomketel Fonterra 2
Voor de nieuwbouw van de grote Fonterra zuivelfabriek in Heerenveen is ons gevraagd om een stoomketelinstallatie te leveren met een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership. Dat vereist onderzoek naar de locatie en het proces waarin de installatie gebruikt wordt. Een uitdaging die Kuiper & Zonen op het lijf geschreven is. 
 
Dit onderzoek resulteerde in de levering en montage van een 26 ton Viessmann stoomketel met benodigde randapparatuur zoals een ontgasser, economizer, rookgascondensor, O2-regeling en frequentieregelingen.
 
 
 
Deze stoomketelinstallatie heeft een rendement dat gelijk is aan die van uw cv-ketel thuis. Een mooi resultaat, maar zeker niet vanzelfsprekend. Samen met de opdrachtgever hebben we een warmtebalans opgemaakt waaruit blijkt hoeveel energie er nodig is in het proces, zodat de installatie optimaal benut wordt. Energiebesparende apparatuur hebben wel een terugverdientijd die binnen elke bedrijfsvoering past, maar het proces moet wel optimaal zijn afgesteld.

Huurketels | Naverbranders
Zoekmachine optimalisatie by 24orange.nl