Condenspotmetingen

Condenspotten zijn een nuttig onderdeel van een ketelinstallatie, maar hebben ook aandacht nodig. Kuiper & Zn kan dit voor u verzorgen.

Een condenspot ofwel condensaatpot verzameld en voert het condensaat en niet condenseerbare gassen af uit uw stoominstallatie, zonder dat daarbij verse stoom verloren gaat. Condensaat en lucht moeten goed van stoom gescheiden worden. Het is dus een enorm belangrijk onderdeel van uw installatie om te zorgen voor kwalitatief goede droge stoom.

Rendement verbeteren

Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld 30% van de (in het stoom traject) gemonteerde condenspotten niet goed functioneert. Dit zorgt jaarlijks voor een enorm verlies aan stoom, en dus ook aan brandstof, waardoor het rendement van uw installatie niet optimaal is. De installatie moet namelijk veel meer brandstof verstoken om dezelfde hoeveelheid droge stoom te leveren. Het advies is om regelmatig een condenspotmeting uit te voeren, om zeker te zijn van een juiste werking en het maximale rendement.

Neem snel contact met ons op zodat wij een condenspotmeting kunnen uitvoeren. Door onze moderne apparatuur kunnen we dit snel  en efficiënt uitvoeren. 


Huurketels | Naverbranders
Zoekmachine optimalisatie by 24orange.nl