Periodiek Onderhoud

Onderhoud aan de brander is essentieel om een lange levensduur te waarborgen. Kuiper & Zn kan dit voor u uitvoeren en is SCIOS gecertificeerd.
Periodiek onderhoud (PO)

Waarom onderhoud?

De belangrijkste voorwaarden die gesteld worden aan een ketelinstallatie zijn de bedrijfszekerheid en costs of ownership. U rekent er op dat de installatie altijd de gewenste hoeveelheid stoom of heet water levert bij een optimaal rendement. Om dit te waarborgen is het van essentieel belang dat de brander goed onderhouden wordt. Een goed onderhouden brander zorgt niet alleen voor een snelle opwarming van het water, maar voorkomt ook onnodig hoge stookkosten en is beter voor het milieu. 

Onderhoudsplicht

De gebruiker is wettelijk verplicht iedere stookruimte, met één of meerdere branders met een gezamenlijke belasting van 100 kW of hoger, elk jaar te laten onderhouden. Dit wordt ook wel periodiek onderhoud (PO) genoemd. Tijdens de eerste bijzondere Inspectie (EBI) is de onderhoudsfrequentie bepaald, wat over het algemeen eens per jaar is. In een enkel geval kan er bepaald worden dat het onderhoud vaker uitgevoerd moet worden, om de kwaliteit van de verbranding te waarborgen. De periodieke inspectie (PI) vindt eens per 4 of 2 jaar plaats en wordt eveneens bepaald bij de EBI.

Expertise

Kuiper en Zonen is het juiste adres om het onderhoud  en de inspectie van uw brander te laten uitvoeren. Onze brandermonteurs zijn vanzelfsprekend bekend met uw stoom- of heetwaterketel en kunnen u ook de nodige adviezen geven omtrent de betrouwbaarheid van uw ketel zelf. Wij zorgen er voor dat de brander in een optimale conditie verkeerd. Daarnaast stellen wij een uitgebreide rapportage op en verzorgen het SCIOS certificaat bij goedkeuring. Doordat we een uitgebreid assortiment aan reserveonderdelen hebben kunnen we de meest voorkomende reparaties en preventief onderhoud direct uitvoeren. Het onderhoud aan de meeste branders neemt slechts enkele uren in beslag. Ook kan worden gekeken naar een maat gesneden oplossingen om uw installatie zo efficiënt mogelijk te laten draaien.

Heeft u nog geen partij dat het onderhoud aan uw brander uitvoert, of zoekt u de partij die verder gaat dan  het onderhoud aan de brander zelf, dan kunt u contact met ons opnemen, zodat wij u een passend  vrijblijvend voorstel kunnen doen. 


Huurketels | Naverbranders
Zoekmachine optimalisatie by 24orange.nl